Projektledare & pedagoger

Catrine Nilsson är en av grundarna av Sfi-teater. Hon arbetar med Sfi-teater på Centrum för Vuxenutbildning i Sundbyberg sedan vårterminen 2011. Hon har också arbetat på SFI i Tensta med Rätt Steg under höstterminen 2012 samt undervisat i svenska som andraspråk på Centrum för Vuxenutbildning i Hallonbergen under ht 2013 till vt 2014.

Hon är utbildad socialpedagog/behandlingspedagog på Tollare Folkhögskola. Under sin utbildning fördjupade hon sig i posttraumatisk stresssyndrom (PTSD) och gjorde sin praktik inom flyktingmottagande. Hon skrev sitt examensarbete utifrån frågeställningen ”Hur kan socialpedagogiskt arbete utifrån dramapedagogiska metoder underlätta ordinarie svenskundervisning på A1-nivå för deltagare på SFI?”

Catrine är också utbildad skådespelerska från Stockholms Elementära Teaterskola (SET) samt läst flera kurser i svenska som andraspråk på Dalarnas högskola.

Susanna Forsberg är en av grundarna av Sfi-teater. Hon arbetar med Sfi-teater på Centrum för Vuxenutbildning i Sundbyberg sedan vårterminen 2011. Susanna har också arbetat på SFI i Tensta med Rätt Steg under höstterminen 2012.

Susanna  har en master i Applied Theatre från Royal Central School of Speech and Drama, University of London. Hon är också utbildad regissör på Kulturama och tidigare ordförande för Stockholms studentteater. Hon har tidigare också arbetat med bland annat Orionteatern, Scenskolan Fejm och Tjechovensemblen samt Kvinna till Kvinna, där hon regisserade uppsättningen Les Femmes.

Micaela Enciso började arbeta med Sfi-teater sommaren 2013, på Centrum för Vuxenutbildningen i Sundbyberg. Micaela är auktoriserad dramapedagog (RAD), utbildad på Västerbergs Folkhögskola. Under sin utbildning fördjupade hon sig i drama och andraspråksinlärning, bland annat genom praktik på olika SFI-skolor där hon använde dramametoder i inlärning av det främmande språket.

Micaela arbetar sedan hösten 2015 även på Scenskolan Fejm, med teater för ensamkommande ungdomar.

Utöver dramapedagog är Micaela utbildad maskör i Montevideo (Uruguay). Hon har tidigare erfarenhet som pedagog på en flerspråkig förskola där det arbetades aktivt med ett medvetet språkutvecklande arbetssätt.

Micaela är själv gammal deltagare på SFI, hon har sitt ursprung i Uruguay. Hon har deltagit i olika friteatergrupper under sitt liv där drama och teater har varit en nyckel för hennes egen andraspråksutveckling.

 IMG_4999

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s